Airbrush

Een airbrush is een soort pen, die werkt op luchtdruk via de compressor, waarmee je verf kunt spuiten. Boven op de pen zit een bakje waar de verf in moet.  Er worden  maar een paar druppels gebruikt. Door een pinnetje naar voren en naar achteren te bewegen, wordt de hoeveelheid verf geregeld.

Je kunt hele fijne lijntjes maken, maar ook dikke brede lijnen. Door transparante lagen over elkaar te spuiten ontstaat  een airbrushtekening.

Het airbrushen was vroeger voordat ik ging restaureren al een hobby van mij. En toevallig komt deze techniek ook voor bij het restaureren van keramiek.

Erg leuk en handig voor mij. Het is zeker leuk om met deze techniek bijvoorbeeld panelen, een tank van een motor of een muur te decoreren.

Ook worden de Robirds geairbrusht om ze zo natuurlijk mogelijk weer te geven. Robirds zijn robotvogels die op afstand bestuurd worden. Deze worden o.a. op luchthavens, in de agrarische sector, bij afvalverwerkingsbedrijven, havens en in de olie- en gasindustrie ingezet om andere vogels te verdrijven.

Als voorbeeld zie je een valk, die wordt gebracht in wit met een zwarte staart. Uiteindelijk gaan ze ieder met een eigen kleur, patroon en naam de deur weer uit. De door mij geairbrushte robirds worden over de hele wereld gebruikt als showmodel.

Hieronder vindt u enkele voorbeelden.