Over mij

Ik ben Kim Wolters-Hoogeveen, maar voor mijn werk sta ik bekend onder Kim Hoogeveen.

In Schiedam ben ik geboren en in Ulft ben ik opgegroeid. Ik ben getrouwd en we hebben 2 kinderen.

Mijn leven lang ben ik al creatief bezig met van alles en nog wat. En dan vooral het namaken. Het natekenen had wel mijn voorkeur. Ik knipte bv een poster van Michael Jackson doormidden. De ene helft plakte ik op en de andere helft tekende ik na, zodat het van een afstand 1 geheel leek.

Geen Kunstacademie als opleiding voor mij, maar het Cibap in Zwolle. In die tijd heb ik in Zwolle en in Oisterwijk cursussen in het airbrushen gevolgd. Na heel veel oefenen en geduld bleek dit een hele leuke techniek, die ik nu nog steeds veel gebruik.

Tijdens mijn stage bij een restauratiebedrijf wist ik al dat dit echt iets voor mij was!

In 1996 ben ik voor mijzelf begonnen en in de leer gegaan bij dat restauratiebedrijf. Daar heb ik het restaureren van porselein en aardewerk geleerd. Ook kon ik daar het marmer- en houtimitatie leren. Niet lang daarna leerde ik ook alles over het restaureren van schilderijen.

Op mijn pad kwamen decoratieve opdrachten, zoals muurschilderingen, veeg- en sponstechnieken, het  beschilderen van grafkisten en ook het airbrushen van motoren, muren en zelfs de Robirds .

In 1998 hebben we zelf ons huis verbouwd en sinds 2000 heb ik een eigen atelier. Een perfecte plek om heerlijk te werken, maar ook waar ik (op afspraak) klanten kan ontvangen.

Iedere opdracht zie ik als een uitdaging. De afwisseling vind ik erg leuk en natuurlijk het blij maken van mijn klanten.

Kijk rustig rond op mijn site, hier zie je een aantal voorbeelden van projecten. Heb je zelf iets, schroom dan niet, vragen mag altijd, en ik hoor graag van je!

Lid Restauratoren Nederland